Afspraak is afspraak…

Iedere dag bloggen, dat is wat ik deze maand wil doen. Iedere dag, behalve in het weekeinde. Dus bloggen staat bovenaan mijn lijstje, al het andere is ondergeschikt.
Probleem hierbij is wel dat als ik geen inspiratie heb, zoals vandaag, ik vastloop.
En als ik vastloop komen er oordelen in mijn hoofde op over wat ik beter had kunnen doen.

Maar wie zal het zeggen?

In mijn hoofd is altijd alles mogelijk en als het dan een keer niet lijkt te lukken, dan komt dat omdat ik iets anders had moeten of kunnen doen.
Een voornemen of een afspraak wil (eigenlijk: moet) ik nakomen, en lukt dat niet, wil (eigenlijk: moet) ik daar een goede reden voor hebben.
Blijkbaar vind ik dat ik er altijd voor kan zorgen dat ik afspraken na kan komen.

Een Calvinistische inslag en een behoefte aan controle zijn mij niet vreemd.

Wat overigens best raar (inconsistent) is voor iemand die niet gelooft in de vrije wil. Het niet geloven in de vrije wil, helpt me niet om te ontspannen, omdat ik daar gewoonweg niet aan denk. De kracht van de gewoonte is veel groter.

De gedachte dat ik vandaag ook geen blog kan schrijven, schiet wel door mijn hoofd, maar hij gedijt niet. Een lichte angst komt kijken. Het is het begin van de maand, als ik daaraan toegeef, gaat het dan nog lukken om de resterende dagen wel te bloggen, of ben ik dan een grens over en gaan er meer gaten vallen?

Vertrouwen is het woord dat in me opkomt. Zou een gebrek aan vertrouwen dat het goed komt nadat ik een dag niet heb geblogd, maken dat ik nu toch over dit proces aan het schrijven ben? Of is het andersom? Is het juist een teken van vertrouwen dat er toch wel iets komt, dat ervoor zorgt dat ik ga zitten schrijven zodat mijn blog er toch komt?

Toen ik aan het schrijven was, dacht ik het eerste: ‘niet opgeven, want dan komt het niet meer goed’. Nu de blog af is denk ik het tweede ‘het komt goed’.

Het is zoals het is…

20170709_090748

2 gedachten over “Afspraak is afspraak…”

  1. En het is goed! 😉
    Echt hoor, ik lees even terug en je knalt er toch op hoge frequentie zeer prettige posts uit. Daar kan ik nog wat van leren (ik zit inmiddels aan mijn zoveelste blog, sinds gisteren – niet dat ik sinds de dag dat ik begon -2 jaar terug- ooit gestopt ben.. maar dit tempo? *pfoeh*!).. Mij heb je in ieder geval als lezer. Mijn inspiratie is op dit moment ook ver te zoeken maar ik zal vast en zeker nog eens meer inhoudelijk op je schrijven ingaan 🙂

    Groetjes, Anne

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s