If only (1 van 5)

Een kort verhaal in 5 blogs: vandaag de eerste, vrijdag de laatste.

‘Ik wilde dat alles eens ging zoals ik wil’, mompelt Lily boos terwijl ze de telefoon pakt en deze in haar jaszak liet verdwijnen. Ze pakt haar laatste boodschappen uit het schap en rekent af. Hierna loopt ze, nog steeds geïrriteerd, naar de klantenbalie. Ze forceert een glimlach op haar gezicht en grijpt naar de telefoon in haar jaszak. De telefoon is warm, net alsof hij net nog is gebruikt. Lily fronst haar wenkbrauwen, denkt even na, maar geeft de telefoon aan de medewerker. ‘Ik vond hem tussen de shampoos zonder dat er iemand in de buurt was’. ‘Dank u wel, wij kijken of we de eigenaar kunnen traceren’. “Oké, succes’, antwoordt Lily en ze loopt de winkel weer uit.

Buitengekomen doet ze haar boodschappen in haar fietstas en fietst naar huis. Hard, steeds harder, zoals altijd als ze zich boos voelt. Ze let op de weg en verder op niets. Thuis aangekomen zet ze haar fiets in de schuur, haalt de boodschappen uit de tassen en loopt het huis binnen. Niemand thuis. Lily zucht. ‘Ook altijd hetzelfde’, mompelt ze. Ze loopt naar de koelkast en ruimt de boodschappen in. Niet veel later hoort ze de achterdeur opengaan en hoort ze haar man enthousiast zeggen ‘Hai lieffie, verrassing! Ik had ineens zo’n zin om bij je te zijn.’  Ze voelt zijn armen om zich heen en zijn lippen in haar nek. Lily draait zich om en kust hem terug.

Enige tijd later zitten ze, verliefd en voldaan, samen te lunchen.

Na de lunch gaat Mike naar boven en blijft Lily achter aan de keukentafel. Ze pakt haar telefoon en scrolt door haar berichtjes. Niets belangrijks. Ze staat op en zet de waterketel aan.

Met een kop thee thee in haar hand, loopt ze naar boven, naar haar eigen kamer. Ze moet nog talloze proefwerken nakijken. Ze zucht en wenste dat ze gisteren iets actiever was geweest, dan was het nu klaar geweest.

Ze doet de deur dicht loopt naar haar bureau, pakt de envelop met proefwerken en ziet rode aantekeningen…

Verder lezen

20171125_160844

 

 

Een gedachte over “If only (1 van 5)”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s