If only (2 van 5)

Rode aantekeningen? Lily haalt de proefwerken helemaal uit de envelop en constateert dat de proefwerken zijn nagekeken. Ze begrijpt er niets van. Ze heeft geen idee. Ze had er gisteren toch maar twee ‘een beetje’ nagekeken? Ze waren zo mager gemaakt, dat ze het niet kon opbrengen om verder te gaan, maar waar kwamen die rode aantekeningen en die cijfers dan vandaan?
Ze roept tegen beter weten in: ‘Mike, heb jij mijn proefwerken gisteren na gekeken?’ ‘Wat zeg je?’, vraagt Mike verbaasd ‘of ik jouw proefwerken heb nagekeken? Wat denk je zelf?’ ‘Van niet’, antwoordt Lily.

Lily gaat weer zitten en loopt de proefwerken globaal langs. Alles lijkt nagekeken. Ze herinnert zich er niets van. Hoe is dit mogelijk? Ze neemt een slok van haar thee en loopt alle proefwerken nog eens door. Alles klopt. Het is niet alleen allemaal nagekeken, het is ook nog eens goed gedaan. En zij kan zich er niets van herinneren. Ze leunt achterover in haar stoel en vraag zich af wat er aan de hand is. Ze begrijpt er niets van.

Nog steeds een beetje aangeslagen, staat ze op en loopt ze naar Mike, maar die is druk in gesprek.  Ze gaat terug naar haar kamer en pakt de proefwerken weer op en doet deze terug in de envelop. Ze staart uit het raam, en zoekt naar verklaringen. Ze besluit dat de meest waarschijnlijke verklaring is dat een collega de proefwerken al eerder grotendeels nagekeken heeft, behalve dan die twee of drie die bovenop lagen. Waarschijnlijk zat er ooit een geeltje op de envelop. Lily twijfelt nog wel een beetje, maar iets anders kan gewoon niet.

Ze loopt naar beneden, pakt het boek dat ze al een tijdje wil lezen, en nestelt zich op de bank. Ze hoort Mike de trap af komen en niet veel later verschijnt hij in de kamer met zijn jas aan. ‘Ik moet weg. Er is een noodgeval en ik moet ernaartoe. Ik weet niet hoe laat ik terug ben, maar ik hoop dat we vanavond nog even hebben samen.’ Lily knikt teleurgesteld kust hem gedag en kijkt hem na als hij via de achterdeur het huis verlaat.

verder lezen 

20171125_160844

 

 

2 gedachten over “If only (2 van 5)”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s