If only (3 van 5)

Jammer, ze had zich net zo verheugd op hun avond samen. Ze neemt een slok van haar thee en spuugt deze bijna meteen weer uit. ‘Bah, koud’. Ze staat op en loopt naar de keuken voor een verse kop. Even later nestelt ze zich weer op de bank en leest verder.

Vanuit haar ooghoeken ziet Lily haar telefoon oplichten. Als ze de telefoon pakt kan ze nog net ‘Mike’ lezen voordat het scherm op zwart gaat. Ze belt hem terug en krijgt hem meteen te pakken. ‘Ha lief, ja heel vervelend maar het gaat laat worden. Alles wat maar tegen kan zitten, zit ook tegen. Ik ben bang dat ik pas vannacht thuis kom. Echt klote, maar er is niets aan te doen.’ ‘Shit’, zegt Lily en dan blijft het even stil, ‘Nou ja goed, inderdaad niets aan te doen. Werk ze, dan maar en tot ergens vannacht.’ ‘Ja, dikke kus en tot vannacht’, antwoordt Mike.

Lily leunt weer achterover en probeert verder te lezen, maar het boek krijgt haar niet meer te pakken. Ze pakt de afstandsbediening en begint te zappen. Als ze ieder kanaal heeft gehad, zet ze de televisie uit. Niets, ruim 50 kanalen en dan helemaal niets. Ongelooflijk. Ze kijkt om zich heen en pakt haar iPad. Na een paar spelletjes geeft de klok tien over vijf aan.

Ze heeft geen honger maar ook geen zin om straks alleen te eten. Ze belt Marijke om te kijken of die zin heeft, maar wordt direct door geloodst naar haar voicemail. Ze drukt de lijn weg en is in een klap chagrijnig. Ze gromt ‘wat een rotdag, ik wou dat ie over was.’
Ze sluit haar ogen en als ze even later opkijkt, is het donker om haar heen.

Een beetje bevreemd staat ze op en doet het licht aan. De klok boven de televisie geeft iets na twaalven aan. Ze schrikt. ‘Ik ben toch niet in slaap gevallen?’, vraagt ze zich af. ‘Hoe kan het dan nu al zo laat zijn?’

Lees verder

20171125_160844

Een gedachte over “If only (3 van 5)”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s