If Only (4 van 5)

Lily belt Mike en krijgt zijn voicemail. Ze vloekt en drukt hem weg. Ze loopt naar de keuken en ziet Sofie, haar buurvrouw, naar haar toelopen. Lily draait het slot van de deur en laat haar binnen. ‘Weet jij wat er aan de hand is?’ vraagt Sofie ‘we zitten televisie te kijken en ineens wordt het donker en zien we de aftiteling van Pauw op het scherm?’ Lily roept ‘Oh, jullie ook. Ik deed even mijn ogen dicht en het was ineens over twaalven’. Sofie knikt, ‘ja, we zaten nog te bespreken wat we gingen eten, en BOEM, bedtijd’.

‘Wat drinken?’, vraag Lily, terwijl ze de fles wijn omhooghoudt die op het aanrecht staat.’ Sofie knikt en laat zich op een stoel zakken. ‘Lekker, Paul is druk bezig met mensen te bellen om uit te vinden wat er aan de hand is, dus hij mist me toch niet. En anders weet hij waar ik zit.’ Lily pakt twee glazen, gaat tegenover haar zitten en schenkt de wijn in. ‘Waar is Mike?’, vraagt Sofie. ‘Hij moest werken, een noodgeval, duurt waarschijnlijk de hele nacht’, zucht Lily. ‘Heel irritant, ik probeerde hem net te bellen, maar kreeg zijn voicemail.’ Sofie kijkt haar meelevend aan.

‘Afgezien van het gedoe met het licht,’ gaat Lily verder, ‘gebeuren er meer rare dingen. Mijn proefwerken, bijvoorbeeld, deze bleken al nagekeken toen ik ze wilde nakijken.’ Sofie fronst haar wenkbrauwen, ‘een collega?’ oppert ze. ‘Ja, dat was ook mijn conclusie, maar waarom zou een collega mijn proefwerken nakijken?’ vraagt Lily, ‘Ik bedoel, we zijn leuk met elkaar hoor, maar we hebben allemaal druk….’ Sofie zet haar glas op tafel en zegt: ‘hmm. maar als het geen collega was en jij hebt het ook niet gedaan, wie was het dan wel?’

Lily haalt haar schouders op en neemt een grote slok. ‘Oh, en vanochtend kwam Mike zo maar thuis omdat hij graag bij mij wilde zijn.’ Lily kijkt Sofie aan “Echt, serieus, nog niet eerder gebeurd, in al die 8 jaren, niet een keer.’ Sofie kijkt haar verbaasd aan en vraagt ‘Echt? Nog nooit? Dat kan ik me bijna niet voorstellen.’ Lily knikt en antwoordt: ‘Het is toch echt zo, hij is dol op zijn werk.’

Lees verder

20171125_160844

 

Een gedachte over “If Only (4 van 5)”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s