If Only (5 van 5)

Sofie drinkt haar glas leeg en staat op. ‘We gaan hier niet uitkomen, Lil’, zegt ze, terwijl ze haar stoel weer onder de tafel schuift. ‘Nee, ik ben ook bang van niet’, antwoordt Lily. Sofie loopt naar de deur en doet deze open. ‘Dank voor de wijn en het praatje’, ze zwaait als ze de deur uitloopt. Lily zwaait terug, doet de deur op slot en zet de glazen in de vaatwasser.

Ze kijkt op haar telefoon en ziet dat Mike heeft gebeld. Ze belt hem terug en krijgt hem meteen te pakken. ‘Hoe is het? Was het bij jou ook ineens donker?’, vraagt Mike. ‘Ja’, antwoordt Lily, ‘dit betekent vertraging voor jou, he?’ Ze vreest voor het antwoord. Mike blijft even stil en zegt: ‘ik blijf hier slapen, dat werkt het snelst. Ik vind het ook niet leuk, maar het is even niet anders. Ik hoop ergens aan het begin van morgenmiddag weer thuis te zijn’. Lily was er al bang voor geweest. ‘Oke’, zucht ze, ‘Ik zou willen dat je op twee plaatsen tegelijkertijd kon zijn…’ Mike lacht. ‘Slaap lekker, lief en tot morgen’. ‘Ja, werk ze’, antwoordt Lily.

Ze blijft bezig met de afgelopen dag. Haar hoofd gaat als een razende te keer. Het idee dat iedere keer als zij iets hartgrondig wenst, die wens ook daadwerkelijk uitkomt, wordt steeds sterker. Dat kan toch bijna niet. Maar drie voorbeelden lijken het onvoorstelbare te bevestigen. Mike, proefwerken, de dag die zomaar voorbij is… Het kan bijna niet anders. Maar sinds wanneer is dit zo? Het lijkt langer geleden, maar sinds vanochtend komen haar wensen uit. ‘Die telefoon’, zegt Lily hardop, ‘die telefoon die nog warm was, terwijl die uitstond’. Ze had dat raar gevonden, maar ze had er geen aandacht aan geschonken. Dat had ze misschien wel moeten doen. Ze denkt terug. Verschrikt slaat ze haar hand voor haar mond. Ze had nog een laatste wens geuit…

Op dat moment hoort ze een auto aankomen.

20171125_160844

 

4 gedachten over “If Only (5 van 5)”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s